‘Voor mij een absolute schot in de roos’

Richard Koolhaas is coach en organisatieadviseur. Het is zijn passie om mensen in organisaties vanuit hun natuurlijke kracht in beweging te zetten voor meer werkplezier en betere resultaten. Hij was als coach op zoek naar meerdere invalshoeken om zijn coachees te begeleiden.

Extra bagage
‘Sinds enkele jaren maak ik actief gebruik van de ACT®-meting. Voor mij is dit een uitgelezen instrument voor het creëren van inzichten in gedrag bij mensen en om op basis daarvan het goede gesprek te voeren. Als HBM Professional herkennen we ongetwijfeld allemaal het ‘Wow’ effect wat mensen hebben na de terugkoppeling van de meting. Voor de coachee nodigt het daarbij vaak uit om met deze opgedane inzichten aan de slag te gaan. Als coach hebben we allemaal onze manieren om kandidaten hierin te begeleiden. Toch had ik het afgelopen jaar behoefte aan extra bagage/ invalshoeken om hier invulling aan te geven.

De kracht van NLP
Via een collega werd ik geattendeerd op de kracht van NLP. Vooraf had ik bij de term NLP niet direct een positieve associatie. Getriggerd en nieuwsgierig als ik ben heb ik toen contact opgenomen met Eelco Wisman en heb mij verder verdiept in NLP. Ik besloot de opleiding HBM & NLP Practitioner te volgen. Deze opleiding was voor mij een absolute schot in de roos. De NLP-technieken in combinatie met de krachtige werking van Time Line Therapy® en Hypnose zijn voor mij een geweldige aanvulling op de ACT®-meting. Ze geven mij de mogelijkheid om patronen in gedrag niet alleen verder inzichtelijk te maken, maar ook om, indien de kandidaat dit wenst, ondersteuning te bieden bij het maken van serieuze stappen naar ander gedrag. Daarnaast heeft het voor mij als coach en organisatieadviseur meer stevigheid gegeven doordat het mij bewuster heeft gemaakt van de kracht van taal (ook ‘gedachtentaal’ en non verbale communicatie). Hierbij gaat het over de manier waarop ik deze taal ontvang en ik dit vervolgens weer inzet naar mijn omgeving.

Verrijking van mijn levensopvattingen
Doordat ik situaties nu makkelijker doorzie en vele NLP-technieken kan inzetten bereik ik makkelijker mijn doelen. Ik durf zelfs te stellen dat het mijn eigen levensopvattingen heeft verrijkt. Voornemens om mij verder op dit vlak te gaan bekwamen in de verdiepende masteropleiding kan ik in ieder geval de opleiding HBM & NLP Practitioner aan iedere HBM Professional van harte aanbevelen.’

Richard Koolhaas

Klik hier voor meer info over HBM & NLP

Richard Koolhaas

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken