Wat is de ACT-meting?

De ACT-meting is een online meetinstrument. Met de ACT-meting krijg je binnen twaalf tot vijftien minuten inzicht in iemands bewuste en onbewuste gedrag. ACT is hiermee een analyse van iemands persoonlijkheid. De afkorting ACT staat voor Analytical Competence Tool.

Hoe ziet de opbouw van de ACT-meting eruit?

De ACT-meting bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel kiest de deelnemer beelden. Deze worden gekozen op basis van gevoel of beleving. De beelden zijn uitgebreid getest. De beleving van de beelden is voor iedereen anders. Dit komt door persoonlijke associaties van de deelnemer.  Door het gebruik van beelden gaat de meting voorbij aan wat iemand op cognitief niveau over zichzelf denkt

In het tweede gedeelte kiest de deelnemers competenties. Vervolgens wordt online automatisch vergeleken in welke mate deze competenties in lijn zijn met de eerder gekozen beelden.

Hoe werkt het?

De ACT-meting is volledig online uit te voeren. Een professional die geaccrediteerd is om met de meting te werken, verstuurt een uitnodiging per e-mail. De deelnemer voert vervolgens de meting in een online omgeving uit. Nadat de deelnemer de meting heeft afgerond, volgt er automatisch een heldere rapportage.

Deze rapportage gebruikt de professional als basis van een terugkoppelgesprek met de deelnemer. In de rapportage staan de talenten en ontwikkelmogelijkheden van de deelnemer. Door het gebruik van de beelden zijn dit ook ontwikkelmogelijkheden waarvan de deelnemer nog niet bewust van was. 

Ook iemands valkuilen en competenties die mogelijk energie kosten, zijn in het rapport terug te vinden. Het rapport kan meegegeven worden aan de deelnemer. Deze is zelfstandig leesbaar.

Waar leer ik werken met de ACT-meting?

Om te werken met de meting volg je een accreditatie bij myHBMcenter. De basis accreditatie heet HBM Individueel. Rond je deze af, dan ben je in staat om individuele profielen te interpreteren en terug te koppelen. Na het succesvol afronden ontvang je een certificaat.

Wil je aan de slag gaan met de ACT-meting? Meld je dan aan voor de eerstvolgende accreditatie HBM Individueel of neem contact met ons op.

Aanmelden voor de accreditatie  Bel of mail ons

act-meting voorbeeld rapport

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken