Wat maakt een vrouw tot een heldin?

Bij heldendom denken we aan heroïsche daden. Een kind nog net weggetrokken voor een aanstormende auto. Een medicijn uitgevonden tegen een enge ziekte. Het liefst is een heldin nog heldhaftiger dan een held.

Er is ook een andere vorm van heldenmoed. Dat is de kleine heldenmoed die je elke dag weer nodig hebt. Dat is de moed om in gesprek te gaan met jezelf. Over je onzekerheden, je angsten en je onmacht. Al die gevoelens die jouw dagelijks leven zo beïnvloeden.

Maar al te vaak wordt vrouwelijk gezien als synoniem voor zachtheid. Vrouwelijkheid echter bestaat uit een combinatie van zachtheid en kracht.

Durf jij daarvoor te gaan staan? Tijdens een vergadering waar je niet voor je mening uit durft te komen of als jij je gevoelens wilt tonen maar denkt dat dat een teken van zwakte is? Jij die naar jezelf durft te kijken en te luisteren maakt je tot een echte heldin.

We willen ons nog steeds bewijzen maar is het niet nog moediger om daar mee op te houden en gewoon dagelijkse heldinnen te zijn?

Rudie Nijhof

rudie
Heldin

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken