Inspiratie

Op deze inspiratiepagina vind je nieuws, blogs, belevingsvolle filmpjes en kennisartikelen met waardevolle inzichten en praktische tips.

Nieuwsgierig? Kijk dan snel verder!

Final_H1A0779-versie-02-lowres

Human moments op je werk? Wat zijn dat en hoe beleven we die?

Ongeveer twee jaar geleden werden organisaties wereldwijd vanwege de pandemie ertoe gedwongen om hun manier van werken aan te passen. Het kantoor was niet langer de centrale werkplek. Werknemers moesten waar mogelijk vanuit huis gaan werken.

Human Moments

Wat is projectie en hoe ontdek je jouw eigen projecties?

Projectie verandert de wereld in het onbekende gezicht van onszelf” is een uitspraak in de Jungiaanse psychologie. Zodra je emotie ervaart kan er sprake zijn van projectie. Over het algemeen geldt dat hoe groter de emotie, des te groter de projectie én des te minder objectief we op dat moment zijn.

Projectie

Burn-out of overspanningsklachten? Herken de signalen en voorkom uitval

Volgens de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden waren er in 2020 1,2 miljoen werknemers met burn-out klachten. Dit gaat om zo’n 15% van alle werknemers in Nederland. Een groots aantal dat in de media omschreven wordt als een burnout epidemie.

Vormen van burn-outklachten

Hoe onderscheid jij je als coach?

Nederland telt veel coaches. Inmiddels zijn er zoveel coaches, dat nog nauwelijks bekend is hoe omvangrijk deze groep is. Hoe zorg je ervoor dat de meerwaarde die jij biedt als coach dan ook erkend en herkend wordt?

noah-naf-qhfxY3X6JV0-unsplash (1)

Van bewustwording naar verantwoordelijkheid

Een inspirerend interview met een ambitieuze man die zelf de regie heeft genomen over zijn loopbaan. Paul Joosten wil op een onafhankelijke manier voor mensen binnen organisaties het verschil maken, omdat hij van mening is dat de noodzaak hoog is. Het vertrouwen en de bevlogenheid spat er van af. Dat is niet altijd zo geweest.

Paul Joosten 1

De zakelijke en de menselijke kant verbinden

Voor Charlotte Brouwer-Baan staat de dynamische wereld van mens en werk al ruim 30 jaar centraal. Zij begeleidt mensen in allerlei fasen van hun leven van werk naar werk. Charlotte vertelt in dit artikel hoe zij de zakelijke en de menselijke kant meer wil verbinden.

Charlotte

Waar sta jij op jouw levensweg?

Een persoonlijke blog van Janneke over het re-connecten met jezelf.

Final_H1A0779-lowres

Uniekheid ontdekken

Je bent uniek, je bent helemaal goed zoals je bent.

Dat kan ik zeker voelen wanneer ik lekker in mijn vel zit. Wat ook zeker het geval is, is dat ik het minder kan voelen wanneer ik ergens aan twijfel of zorgen over iets heb. Hoe onderzoek je jouw uniekheid?

Uniekheid

Onbevangen

Janneke heeft sinds kort twee pups. De pure onbevangenheid van deze jonge leventjes inspireerde haar. Zo puur en met zoveel veerkracht.

Pups

De stroom van het leven

Soms ziet de wereld er ineens heel anders uit. En juist nu vraagt dat om leiderschap. Leiderschap over je omgeving én jezelf. En dat is niet makkelijk in een realiteit die ons dagelijks lijkt in te halen. Hoe ga jij om met de situatie?

cherry-blossom-1209577_1920

Ga voor diversiteit

Kirsten de Roo helpt MKB bedrijven verder groeien door het vinden van de juiste mensen die écht bij de organisatie passen. Zij kijkt verder dan hun kennis en ervaring. Dit doet ze samen met Koen Nelissen en Janou Brouns onder de naam: Pulse recruitment. In dit artikel vertelt ze hoe jij jouw doelen behaalt met de juiste mensen.

Kirsten profiel-min (1)

Eigenaarschap stimuleren

Lonneke Scheijvens is HBM Professional en sinds begin 2018 mede-eigenaar van myHBM Health en Talent. Ze wil graag bijdragen aan het werkgeluk van anderen door middel van Human Being Management. Mens en werk verbinden is de rode draad in haar carrière. Ze vertelt hoe je eigenaarschap stimuleert.

LONNEKE MYHBMkl-9700 (003)

Stress: het verschil tussen jou en je bestemming

Je bestemming is écht van jou en ligt zelden langs de route die je ouders je zijn voorgegaan.

Beach_Child_footsteps

Wat maakt een vrouw tot een heldin?

Bij heldendom denken we aan heroïsche daden. Een kind nog net weggetrokken voor een aanstormende auto. Een medicijn uitgevonden tegen een enge ziekte.
Het liefst is een heldin nog heldhaftiger dan een held.

Heldin

Mildheid als groeiversneller

Een mild groeiklimaat is goed voor de groei van een organisatie.

sunflower-1127174_1920

Zelfreflectie is niet diep nadenken over wie je bent

Een goede leider is een leider die oprecht in staat is om naar zichzelf te kijken en zijn belemmeringen op onbewust niveau te herkennen en te erkennen.

Bewustwording 2

Oprechte nieuwsgierigheid naar jezelf

Hoe wordt je een completer mens? Over de rol van het ONBEWUSTE als verklarende factor voor het gedrag van individuen, teams en organisaties.

Philosophy_Web_03

Een jaar lang vakantiegevoel

De vakantie is weer voorbij. Waarschijnlijk had je best nog wat langer al die verantwoordelijkheden die bij het “gewone” leven horen, willen uitstellen…..

Hangmat

Forse toename psychische klachten bij zorgpersoneel

Volgens het IZZ, het ledencollectief voor zorgmedewerkers ontving bijna 7 procent van de medewerkers in 2018 psychische zorg. Dat was in 2014 nog maar 4,7 procent.

Zorg

Hoe zorg jij voor de juiste ontwikkeling binnen je organisatie?

Je hebt als bedrijf goed nagedacht over je missie en deze ook vertaald naar de praktijk. Toch valt het tegen om iedereen ook daadwerkelijk mee te krijgen. In theorie weten we dat dit kan gebeuren maar hoe fijn zou het zijn als we vanaf het begin op het vernieuwde spoor kunnen blijven?

dark-clouds-daylight-grass-552501

Ongeremd enthousiasme

“Burn-out is een zware term. Opgebrand. Als een kaars. Over en sluiten. Wij kiezen voor een andere term. Ongeremd enthousiasme.”

artem-maltsev-1318977-unsplash

"Ik voelde mijn Burn-out niet aankomen!"​

Over de liefde naar jezelf

Iemand vroeg: “Waarom voelt het overgrote deel hun Burn-out niet aankomen?

piano-klein kind

The road ahead

Het nieuwe jaar, een nieuw decennium ligt voor ons. De blik op de toekomst dus…
Of toch eerst reflecteren op de voorbije tijd?

spiegel

Autonomie als leidinggevende: Handel je vanuit jouw kracht of ben jij aan het overleven?

Bijna de helft van de werkenden in ons land ervaart in 2020 een gebrek aan autonomie. Volgens het rapport [i]‘Het betere werk’van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid halen bedrijven en instellingen niet altijd het beste in mensen naar boven. Sociale innovatie, waarbij het menselijk kapitaal centraal staat, is cruciaal. Hoe doe je dat en wat is ervoor nodig om het beste in jouw medewerkers naar boven halen? Om antwoord te geven op die vraag zoomen we eerst in op autonomie. Wat is het en waarom is het zo belangrijk?  [/i]

Autonomie Blog Website

Is er een Valentijn in jou?

Een blog van Janneke over erkennen wat je raakt.

Final_H1A0779-lowres

De kern van HBM: de Circle of Change

De onbewuste aansturing van de individuele mens is de kern van HBM.

COC zelfrelflectie4

Is de invulling van jouw agenda een spiegel van hoe je geleefd wordt door anderen?

Janneke Verbakel is managing partner, trainer en verbinder bij myHBMcenter. Tussen alle drukte door, staat ze soms stil bij het alledaagse. En juist dát levert inspirerende inzichten op.

Hangmat

De mismatch op de Nederlandse arbeidsmarkt is hoger dan voor de coronacrisis

“De mismatch op de Nederlandse arbeidsmarkt is hoger dan voor de coronacrisis.” Aldus het NRC vorige week. In datzelfde artikel is te lezen dat arbeidskrapte niet nieuw is. De vraag naar werk is al tijden groter dan het aanbod. Tegelijkertijd staan er honderdduizenden mensen te trappelen om te starten met een nieuwe uitdaging.

Instagram Square Pyramid Chart - CC (7)

De herfst is begonnen!

Op 21 september doet de herfst zijn intrede. Lees hoe de natuur een inspiratiebron kan zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Herfst heidi

35.000 beslissingen per dag

Volgens schattingen voeren we slechts 5% bewust uit. De andere 95% gaat op de automatische piloot. Huawei gaf Lightspeed Research de opdracht om onderzoek te doen naar onbewuste beslissingen.

pexels-monstera-5062811

Wanneer je ja zegt, zeg je ook nee tegen wat anders

Ontwerp zonder titel (8)

[E-book] Human Being Management & ACT®-meting

Jouw coachee, collega of team zit vol met onbenut talent. Hoe zorg dat je dat je dit verborgen potentieel niet over het hoofd ziet?

Meer inzichten