De herfst is begonnen!

myHBMcenter is nu ruim een jaar gevestigd in de natuur van Driebergen. De natuur kan met haar seizoenen en natuurlijk ritme een inspiratiebron zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. In de winter ligt de focus op rusten, in de lente op zaaien en groeien, in de zomer op bloeien en vandaag, op 22 september, doet de herfst zijn intrede!

De herfst herken je aan de mooie warme kleuren van de bomen. Het wordt sneller donker en het weer, hoewel nu nog heerlijk, kan onstuimig worden. Het is de tijd van het los laten. Op het terrein van myHBMcenter liggen op de grond overal kastanjes, beukennootjes en eikels. Ook kleuren hier en daar bladeren oranjerood en vallen de eerste bladeren zelfs al van de bomen. Waarom bomen de bladeren loslaten? Om energie in het binnenste, de stam, op te slaan en op die manier de winter door te komen. Om vervolgens in de lente weer frisgroene bladeren te laten groeien. Voor anderen is de herfst meer de tijd van het oogsten: de mais gaat van het veld en appels & peren worden geplukt.

Nu de herfst is begonnen is het fijn om even stil te staan en te reflecteren aan de hand van een drietal vragen.

Wat is er bij jou in de zomer tot bloei gekomen?
Dat kan van alles zijn: bijvoorbeeld een onbewust talent, een nieuw inzicht of een mooie ontwikkelde samenwerking. Sta erbij stil, wees trots en vier dat feestje!

Als je terugkijkt op de afgelopen 9 maanden: Wat kun je nu oogsten? Of anders gezegd: Welke vruchten kun je plukken?
Het zijn roerige tijden (geweest) met de pandemie. Hoewel velen negatieve gedachten hierbij hebben, zijn er wellicht ook goede ontwikkelingen uit voort gekomen. Denk aan het vertrouwen dat werkgevers hebben gekregen in de medewerkers die het fantastisch hebben gedaan, ondanks (of misschien wel dankzij?) het thuiswerken. Of mogelijk ben je vanwege de pandemie creatief met jouw business omgegaan en heb je dingen gedaan die je nooit van tevoren van jezelf had verwacht? Zoals het online verbinden met de persoon aan de andere kant van de camera? Of heb je van deze tijd gebruik gemaakt om jouw persoonlijke ontwikkeling een boost te geven waar je nu de vruchten van mag plukken?

Wat wil je graag loslaten om zo ruimte te maken voor nieuwe dingen, nieuwe zaadjes?
Welke bladeren, zoals negatieve overtuigingen, gedachten of gedrag dat je graag wilt veranderen, kun je deze herfst loslaten? Om op die manier meer energie naar jouw figuurlijke boomstam te laten stromen, naar datgene waar jij in de kern blij van wordt, waar jij energie van krijgt!

Wij zijn benieuwd welke vragen jou aanspreken en een spontaan antwoord bij je oproepen.

Herfst heidi

[E-book] Human Being Management & ACT®-meting

Jouw coachee, collega of team zit vol met onbenut talent. Hoe zorg dat je dat je dit verborgen potentieel niet over het hoofd ziet?

Meer inzichten