Vertragen om te versnellen

Janneke Verbakel is managing partner, trainer en verbinder bij myHBMcenter. Tussen alle drukte door, staat ze soms stil bij het alledaagse. En juist dát levert inspirerende inzichten op.

Janneke: De natuur heeft geen haast en toch komt alles voor elkaar. Nu de zomer in volle gang is, vakanties meer ruimte krijgen, heb ik een vraag aan jou.

Hoe ziet jouw reguliere agenda eruit? Is jouw agenda, net als bij mij overigens vaak, helaas een confronterende spiegel van hoe je geleefd wordt door de veelheid aan dagelijkse afspraken? We rennen en vliegen letterlijk door ons leven heen.

Afspreken met jezelf
Zijn het merendeel, misschien wel alle afspraken, afspraken met anderen?
Of heb je ook ruimte voor afspraken met jezelf? Is jouw manier van leven de manier van leven die je je kinderen of anderen ook zou willen leren?

Lao Tzu leefde in de 6e eeuw voor Christus, en zei:

‘’De natuur heeft geen haast en toch komt alles voor elkaar.’’

Lichtgewicht fiets
Blijkbaar was hij zich toen bewust van wat wij soms lijken te vergeten. Sommige zaken laten zich niet versnellen. Sterker nog; willen we op sommige vlakken versnellen, dan hebben we te vertragen. Juist dan is er ruimte om te ontdekken, te leren, om te vallen en ook weer om op te staan. Hoe hebben we immers vroeger leren fietsen? Niet door aan de start van de tour te verschijnen op een aerodynamische lichtgewicht aluminium fiets, met een veelheid aan versnellingen en hydraulische remmen, of wel?

En toch is dat misschien wel wat we diep van binnen soms naar zijn gaan streven en zo graag zouden willen. Herken jij jezelf hierin?

Bezinning
Geef jezelf dan eens ruimte en bedenk waar jij naar verlangt, waar jij in wil groeien? Stel dan niet uit tot morgen maar begin vandaag met de eerste stap door simpelweg je voet van het gaspedaal te halen en stil te staan.

Behoefte om te vertragen?
In de accreditatie HBM Individueel snijdt het mes aan twee kanten. Je leert werken met een unieke meetmethode, maar minstens zo belangrijk is dat je stil staat bij je eigen persoon en meer over jezelf ontdekt. Meer weten of deelnemen?

Agenda of leaflet HBM Individueel

Hangmat

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken