Is er een Valentijn in jou?

14 februari, Valentijnsdag. Voor sommigen een speciale dag met extra aandacht voor je geliefde of een onbekende favoriet. Voor anderen een dag die uitgegroeid is tot een commercieel spektakel. Wat in ieder geval een feit is, is dat Valentijnsdag al rond het jaar 500 tot een heilige dag is uitgeroepen en waar Sint Valentijn, die wonderen zou kunnen verrichten, geëerd wordt.

Wat daarnaast ook bij mij een gegeven is, is dat ik deze dag niet niet kan beleven. Vandaar een mooi moment voor een blog. Om nog wat extra inspiratie te krijgen, trok ik vanmorgen met Valentijnsdag in mijn gedachte een kaart uit mijn Inner Compass deck en schrok van de kaart die ik zag. Hij was namelijk niet roze, liefdevol en positief gekleurd. Neeh, het was een kaart met een vloek. ‘Die wil ik nu helemaal niet trekken’, dacht ik en het liefst wilde ik deze weer wegmoffelen. De tekst en de symboliek op de kaart raken me echter en triggeren ook om deze juist met de Valentijns gedachte in mijn achterhoofd te delen.

Want waar hebben jij en ik soms juist extra aandacht aan te geven? Dat is het beleven van onze emoties, dat alles er mag zijn. We niet alleen maar de beheerste versie van onszelf oppoetsen maar ook de uitingen van bijvoorbeeld frustratie, balorigheid en ongepaste emoties doorleven. Wat we niet doorleven, blijft bij ons en kan maken dat we ons niet goed voelen. Op zulke momenten zit ik dan wel eens te vloeken omdat het accepteren wat me gebeurt, me dan even niet goed lukt. Wat de tekst me nu vertelde was: Stel dat er dan een hogere macht in jou is, vragen we mogelijk indirect juist om in te grijpen. Doe iets! Waarmee we dus eigenlijk zeggen: help mij!

Dat raakte me en jou misschien ook wel. Erken wat je raakt en heb tegelijkertijd de moed om daar extra aandacht aan te geven en met wat Valentijns liefde te verwarmen.

Final_H1A0779-lowres

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken