Gezamenlijk eigenaarschap

Gefascineerd door het gedrag van mensen en haar natuurlijke nieuwsgierigheid verkiest arts, trainer en coach Marion Geraeds een goed boek over persoonlijke ontwikkeling boven een goede roman. Met haar ervaring als bedrijfsarts en huidige werk als stafarts arbeidsrevalidatie, professioneel coach en docent aan de universiteit, zorgt ze graag voor een positieve verbinding tussen de (zorg)organisatie en de mens. Waarbij het accent op de veerkracht van de mens ligt. Tijdens haar zoektocht naar een instrument waarmee je inzichten krijgt over het onbewuste brein, de motor die ons aanstuurt, leerde ze de ACT®-meting kennen. De (onbewuste) inzichten zorgden voor haar eigen verdieping. Ze vertelt over het waarmaken van haar droom: het starten van een eigen bedrijf.

Arbeidsrevalidatie
Als bedrijfsarts heeft Marion ruime ervaring opgedaan binnen de overheid en het bedrijfsleven. Op een gegeven moment ontstond bij haar de vraag naar ‘waar sta ik nu en waar wil ik heen in mijn leven en werk?’ Ze ondernam actie en een professionele coachopleiding zorgde voor een hele nieuwe frisse blik op haarzelf en haar werk. Daar ontstond dan ook een nieuwe richting: arbeidsrevalidatie. Waarbij Marion kijkt naar wat nog wél kan. Fysiek en mentaal. Ondertussen heeft ze jarenlange ervaring als stafarts arbeidsrevalidatie en is zij tevens lid van de medische staf, bij een grote revalidatie-instelling. Coaching aan artsen, zoals medisch specialisten en andere zorgprofessionals loopt daarbij inmiddels als een rode draad door haar leven. Een tijd terug was ze weer toe aan herijking en stelde ze zichzelf opnieuw de vraag ‘waar sta ik nu en waar wil ik heen?’.

Herijking
“Zo’n moment van herijking gun ik iedereen. Het zorgt ervoor dat je de juiste keuzes maakt” vertelt Marion. “De ACT®-meting heeft mij belangrijke inzichten gegeven over mij zelf. Niet dat ze allemaal even nieuw waren, maar sommige wel weggestopt. In mijn achterhoofd heb ik bijvoorbeeld altijd al die droom gehad van een eigen bedrijf. Die deur stond echter niet open door mijn eigen obstakels. Door de inzichten en de bewustwording van mijn natuurlijke talenten heb ik deze ondertussen overwonnen en daarna ging het eigenlijk vanzelf.”

Frisse blik
“Wanneer ik terugkijk op de keuzes die ik heb gemaakt, heb ik het gevoel dat alle puzzelstukjes nu samenkomen”, zegt Marion enthousiast. Ik wil graag (medisch) professionals en leiders laten excelleren in hun werk en leven. Een stukje meelopen op hun pad. Faciliteren om de stappen te zetten die ze eigenlijk willen zetten. Ook als je blij bent met je werk en goed op je plek zit, kan een andere kijk op jezelf erg verfrissend zijn. Je eigen (onbewuste) talent(en) ontdekken en expliciet maken heeft vaak ook iets spannends. En meestal mag je daarvoor eerst uit je comfortzone! Dat pad heb ik zelf ook afgelegd.”

Verbinding
Naast af en toe een moment van herijking bij jezelf waardoor je eigen regie kunt pakken en eigen richting kunt bepalen ziet Marion ook de noodzaak van verbindende leiders. ”Juist deze onzekere tijd met COVID-19, waarbij richtingbepaling en de ‘stip aan de horizon’ in organisaties niet altijd helemaal helder is, vraagt om verbindende leiders die resultaatgerichtheid verbinden aan vertrouwen, samenwerken en eigen verantwoordelijkheid van hun medewerkers. Medewerkers die hun talenten kunnen inzetten binnen de organisatie, voelen zich mede-eigenaar en medeverantwoordelijk voor de bedrijfsresultaten. Het draait om ‘gezamenlijk eigenaarschap’.

Lead yourself, lead others. Be Conn-Active

Marion Geraeds
Meer informatie over Marion is te vinden op www.conn-active.nlHuman Being Management
Wil je meer weten over hoe HBM zorgt voor de verbinding tussen mens en organisatie en gezamenlijk eigenaarschap stimuleert? Download het e-book: Human Being Management en/of kom naar een van onze kennismakingssessies.

Marion2

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken