Nieuwe energie en vertrouwen

Als ondernemer heb je vaak een goed idee dat je in de markt wil zetten. Wanneer dat succesvol wordt, komt er meer bij kijken en ben je toe aan de volgende stap (in je bedrijf). Dat is niet altijd makkelijk. Zelfkennis gaat je dan veel opleveren. Karin van Oosten, ruime ervaring in HR- en organisatieadvies, geeft ondernemers graag deze inzichten zodat ze (weer) in hun energie komen. Met als basis Human Being Management, oftewel mensgericht. Karin vertelt over haar aanpak en inzichten.

Welke ontwikkelingen zie jij binnen bedrijven?
“Ik kom bij verschillende bedrijven, van MKB tot corporate en in verschillende sectoren. Overal zie ik veel veranderingen, ook binnen HR.  Meer digitalisering en online omgevingen. De tactische en strategische HR rol blijft over. Door ‘agile werken’ zie je gelukkig al een ander manier van denken en werken onstaan. De traditionele blauwdruk wordt losgelaten. Ik kijk met de ondernemer meer naar de werkelijke bijdrage die ze willen leveren en welke talenten daarbij nodig zijn. Ik geloof dat je een echte positieve beweging in gang zet met de juiste mensen die het verschil willen maken. Dat maakt je onderscheidend.”

Hoe pak jij dat aan?
“Om met de juiste mensen aan de slag te gaan zet ik o.a. de ACT®-meting in. Die helpt mij hier enorm mee. Met name om de EQ te meten. Waar ik eerder de mensen hele dagen assessments liet doen en dan eigenlijk de go/no go nog niet helemaal helder was, heb ik nu meer duidelijkheid. Dat is dat stuk onbewuste dat wordt meegenomen in de meting. Ik heb de werkelijke talenten in beeld, soms zelfs nog onbewust bij de deelnemer zelf. Deze meting duurt maar 15 minuten en zorgt weleens voor een eerste sceptische reactie. Toch is de deelnemer in het bijbehorende gesprek dat volgt onder de indruk en is er veel herkenning. Het zorgt altijd voor een goed gesprek! Zo heeft het mijzelf ook hele waardevolle inzichten gegeven waardoor ik weer ben gegroeid als mens én ondernemer. De meting is daarom een belangrijk onderdeel bij het inzetten van mijn nieuwe programma’s voor mijn bedrijf ‘Ondernemen met LEV’. Deze programma’s worden ondersteund door de online-omgeving LEV-Insights.”

Kun je daar wat meer over vertellen?

“Jazeker. ‘Ondernemen met LEV’ helpt de groeiende of vastlopende ondernemer zichzelf, de bedrijfsvoering én de markt beter te leren kennen. Kansen en knelpunten worden duidelijk. Je komt snel tot de kern en vanuit daar zorgen we voor de energie en het vertrouwen die nodig zijn voor de volgende stap. Het is ook interessant voor teams, doordat je veel meer bewust wordt wat je aan elkaar hebt. Soms denk je als team tegen het glazen plafond te zitten en ontstaat er met behulp van dit programma weer nieuwe energie. Successen krijgen daardoor nog meer betekenis en er ontstaat een resultaat voor de lange termijn!”

Waar krijg jij zelf energie van?

“Ik vind het heerlijk om een kijkje in de keuken te mogen nemen bij verschillende opdrachtgevers en een bijdrage te mogen leveren aan belangrijke vraagstukken. Altijd benieuwd naar de ondernemer en zijn drijfveren. Het is bijzonder om te zien hoeveel drive en energie er, dankzij de nieuw inzichten, (weer) in iemand naar boven komt. Die ontwikkeling aangaan is niet altijd de makkelijkste weg. Zonder vertrouwen kom je niet veel verder. Daar ben ik mijn huidige opdrachtgevers dan ook heel dankbaar voor.”

Karin van Oosten
www.ondernemenmetlev.nl


Human Being Management
Wil jij ook met behulp van de ACT®-meting het verschil maken voor de ander en op die manier een belangrijke beweging in gang zetten naar meer mensgerichte organisaties? Lees hier meer over de ACT®-meting en/of download het e-book Inleiding tot Human Being Management’.

KARIN-PORTRET-10 (002)-min

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken