De mens achter het gezicht

In haar werk als (implementatie) consultant fascineerde haar de mens het meest. Wie is de mens achter het gezicht? Bij implementatieprojecten lag haar kracht dan ook op de menskant. Waarom schiet bijvoorbeeld iemand in de weerstand? Daar is Babette van Son juist nieuwsgierig naar. En die nieuwsgierigheid heeft bij haar een vuurtje doen aanwakkeren. Een jaar geleden is Babette voor zichzelf begonnen als (team) coach. Ze wil mensen en teams laten vliegen! Onlangs heeft ze de accreditatie HBM Verdieping afgerond en ze vertelt wat dat haar gebracht heeft.

Op welke manier heb je de ACT®-meting leren kennen?
In 2019 heb ik HBM Individueel afgerond, omdat ik onder de indruk was van de inzichten uit mijn eigen ACT®-meting. Geen ‘kleur’ of proces maar echt jouw unieke zelf. Niet meer het gevoel hebben dat ik ‘van alles wat’ kon gaan leren, maar juist een richting kiezen die bij mij past en daarvoor gaan. Het heeft mij veel gebracht om de meting als uitgangspunt te gebruiken en aan de slag te gaan met mijn eigen ontwikkeling. Mijn keuze voor zelfstandig ondernemerschap zie ik als één grote ontdekkingsreis. Met een flinke rugzak, waar ik regelmatig weer nieuwe kennis in stop en ik haal er ook weer dingen uit. Blijven ontwikkelen vind ik erg belangrijk. Juist als coach.  HBM helpt mij daarbij omdat je daarmee vooruitkijkt en toewerkt naar verbetering. Met jezelf én de ander.”

Wat maakte de stap naar HBM Verdieping?
“Ik heb ondertussen best veel coachgesprekken gehad en merkte dat ik nog veel meer uit de gesprekken kon halen. En ik wilde meer leren over het doorbreken van patronen. Niet iedereen herkent bijvoorbeeld zichzelf in alle inzichten uit de ACT®-meting, door de verdieping kan ik nu andere vragen stellen waardoor mensen zichzelf en hun patronen sneller herkennen. Mijn gesprekken verlopen nu veel natuurlijker. Ik zie makkelijker de verbinding met andere aspecten en de invloed van de basishouding. Waarbij je je na HBM Individueel met name richt op de competenties kom ik nu veel sneller bij het verhaal achter de persoon. En uiteraard de coachee ook. Want daar gaat het om. Dat degene met wie ik in gesprek ben beter begrijpt hoe bijvoorbeeld de opvoeding en ervaringen tijdens je jeugd van invloed zijn op je huidige manier van leven en werken.”

Hoe heb jij het afgelopen jaar ervaren?
“Dat was een rollercoaster. Ik heb al veel leuke dingen mogen doen en tegelijkertijd is het lastig iets op te starten en uit te bouwen in tijden van corona. Ik zag steeds meer mensen met online trainingen komen en dat zag ik zelf niet zo zitten. Ik krijg juist energie van de verbinding met mensen, dat is toch anders via de virtuele kanalen. Hoewel het met videobellen wel is gelukt. Daarnaast heb ik ook de rust genomen om aan mijn bedrijf te werken en heb ik ondertussen een nieuwe website. Ik probeer in al mijn keuzes zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven. Het pad dat ik nu bewandel, voelt erg goed dus ik zet zeker door. Begin oktober start ik met de Accreditatie - HBM & NLP Master Practitioner bij myHBMcenter. Weer een nieuw avontuur. Ik kijk er naar uit!”

Babette van SonHBM Verdieping
Wil je ook de mens achter het gezicht nog beter leren kennen? Kijk in de agenda voor de start van de volgende accreditatie HBM Verdieping.

Informatie accreditatie HBM Verdieping

Babette2

Hoe breng je iemands natuurlijke kwaliteiten in kaart?

Ontdek hoe Human Being Management antwoord op deze vraag geeft en hoe je dit in de praktijk brengt met de ACT®-meting.

Download nu