Je unieke DNA wordt glashelder


Na jarenlange ervaring als psycholoog en leidinggevende in de zorg heeft Astrid Booij-Liewers 16 jaar geleden samen met een collega Movimento opgericht. Voor leiders in de zorg. Met het idee dat het anders kan of eigenlijk moest. Er was (en is) ander leiderschap nodig om te kunnen voldoen aan de kwalitatief hoogwaardige, betaalbare zorg die voor iedereen toegankelijk is. Astrid stimuleert anderen graag om over de grenzen heen te kijken, van zichzelf én van de organisatie. Human Being Management sluit helemaal aan bij haar visie.

Waar staan jullie voor?
“Movimento staat voor het vinden, verbinden en ontwikkelen van de nieuwe leiders in zorg en welzijn. Denk aan bestuurders, toezichthouders, directieleden en hoger management. We werken voor organisaties die verandering willen. Ik geloof in de leiders die dicht bij zichzelf blijven. Dan kost het geen energie. We selecteren de kandidaten die bij hun potentieel passen. Om dat inzichtelijk te krijgen zetten we altijd de ACT®-meting in. Ik was destijds echt verrast door de uitkomst. Je vult in 15 minuten iets in en het resultaat is zeer pakkend. Er is een hoge mate van herkenning van het voorkeursgedrag. Het daaropvolgende verdiepende gesprek is zeer essentieel. Alleen het rapport is niet voldoende voor de kandidaat. Tijdens het gesprek ontstaan de inzichten zoals wat je functioneel hebt ontwikkeld en waar je écht gelukkig van wordt. Je unieke DNA wordt glashelder.”

Wat moet er anders?
“De huidige ontwikkelingen vragen om samenwerking en dus niet om concurreren. Het gaat om de kwaliteit van de zorg. Met elkaar samen leven en over de grenzen durven kijken van jezelf én van de organisatie. Gericht op de burger met een zorgvraag. Die ambitieuze leiders maken het verschil, dus wij vinden de blijvende ontwikkeling van deze leiderschapskwaliteiten erg belangrijk. Individueel, maar ook collectief. Je hebt elkaar nodig om samen die visie te ontwikkelen voor de kwalitatieve, betaalbare en toegankelijke zorg.”

Hoe pakken jullie dat aan?
“Daar is investering voor nodig. Dat hebben we gedaan door de beweging ‘Pallas’ te starten. Een samenwerking van gelijkgestemde leiders in de zorg. Waarbij we elkaar inspireren en waar verdere ontplooiing mogelijk is door middel van trajecten en bijeenkomsten. Allemaal vanuit de overtuiging dat verandering in de zorg van essentieel belang is.”

Astrid Booij-Liewers

Human Being Management
Wil jij ook met behulp van de ACT®-meting het verschil maken voor de ander en op die manier een belangrijke beweging in gang zetten naar ander leiderschap? We hebben er een e-book over geschreven.

E-book Leiderschap & Management 

Astrid (002)

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken