Uniekheid ontdekken

Je bent uniek, je bent helemaal goed zoals je bent.

Dat kan ik zeker voelen wanneer ik lekker in mijn vel zit. Wat ook zeker het geval is, is dat ik het minder kan voelen wanneer ik ergens aan twijfel of zorgen over iets heb. De zin: “Het bestaan heeft jou nodig want je hebt iets te brengen wat niemand anders heeft. Dat geeft je waardigheid”, resoneert dan in mijn systeem en afhankelijk van mijn staat van zijn, gebeuren er verschillende dingen.

Soms beland ik in weerstand, ben ik nog helemaal niet bereid om te kijken, te onderzoeken wat er gebeurt, wat me raakt, wat ik kan brengen. Op zo’n moment voelt het goed en terecht om boos te worden op de wereld om me heen. En me daar vervolgens ook weer schuldig over te voelen omdat ik rationeel weet dat de buitenwereld hier niets aan kan doen.

Soms word ik verdrietig omdat het leven me in contact brengt met oud zeer of me wederom een les aanbiedt die al een paar keer voorbij is gekomen en die ik nog steeds te leren heb. Soms ben ik moedeloos, weet ik het niet en wil ik het liefste wegkruipen. En wat gelukkig ook soms en steeds vaker gebeurt, is dat ik in contact kan komen met het gevoel en het er kan laten zijn. Welke onvervulde verwachting zit er achter mijn irritatie, mijn twijfel?

Door dit te onderzoeken, er bij stil te staan ontstaat er weer beweging. En in feite weet ik dan weer dat ik leef en de veerkracht voel om mijn eigen uniekheid te onderzoeken.
Want zeg nou zelf; hoe zou je jouw uniekheid kunnen ontmoeten als deze er altijd al, vanzelfsprekend zou zijn?

Janneke Verbakel

Uniekheid

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken