Onbevangen

Ruim een week hebben we twee pups, kleine doerakken. In hun jonge leventje is het leven een grote ontdekkingsreis. Alles is nieuw, ieder geluid, iedere beweging, alle luchtjes. Alles wat wij als normaal ervaren, beleven zij vanuit een pure onbevangenheid.

Het ene moment zijn ze vol enthousiasme en het andere moment zijn ze enorm geschokt en bang. Vervolgens herstellen ze daarvan zodat ze dan weer net zo onstuimig het leven verder kunnen ontdekken. Zo mooi, zo puur en met zoveel veerkracht.

Wanneer heb ik die onbevangenheid, het leven nemen zoals het komt, achter me gelaten? Met gretigheid het leven proeven en met dezelfde gretigheid een teleurstelling of angst tot me laten komen. Het weekend heb ik een poging gedaan om deze onbevangen-bril op te zetten en zo het leven te beleven. Dat was in eerste instantie grappig en vervolgens werd het ook echt confronterend.  Zoveel gedachten die voorbij kwamen. Gedachten die in feite veel van mijn handelen stuurden in plaats van het gewoon te beleven. Gedachten die me eerder waarschuwden om iets niet te doen dan me te prikkelen het wel te doen.

Kortom; wederom werd me duidelijk in hoeverre mijn handelen wordt beperkt en bekrachtigd door hetgeen mijn leven heeft gekleurd.
Hoe beleef jij jouw balans tussen onbevangenheid en sturing?

Janneke Verbakel

Pups

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken