De stroom van het leven

Hoeveel je ook weet, hebt geleerd, hebt gedaan, hebt beleefd, wanneer we voor grote uitdagingen komen te staan, worden we geconfronteerd met wat het betekent om te vertrouwen en mee te gaan in de stroom van het leven. Want hoe moeilijk is dat, om te vertrouwen en ons veilig te voelen wanneer de realiteit ons dagelijks lijkt in te halen.

“Be as much you as you can be” voelt dan soms als beperkend doordat dat wat ons gevormd heeft in het leven, onze onbewuste aansturing, de regie pakt.

Kan jij op zo’n moment open staan voor datgene wat voorbij komt? Je boosheid, je frustatie, je verdriet, je onmacht, je angst, je pijn maar ook je momenten van ruimte, beweging, enthousiasme, blijdschap en vreugde die je jezelf misschien ook weer wilt ontzeggen omdat je ze minder gepast vindt?

Open staan vraagt wat van ons. Want we zijn zo gewend om te maskeren, te verstoppen wat er gebeurt. Echter door te doen alsof het niet bestaat, daarmee verdwijnen gedachten en gevoelens zeker niet. Sterker nog het kost ons zowel energie om deze te onderdrukken naast het gegeven dat de gedachten en gevoelens op zichzelf al energie vragen.

Stel dat jij je kunt openstellen, kunt omarmen wat voorbij komt en al je gevoelens en gedachten welkom kan heten. Kan jij dan vanuit je hart met mildheid ontvangen en kan jij dan luisteren naar wat deze gedachten en gevoelens je willen vertellen? Ons hart is immers het centrum van ons denken en voelen. Iedere gedachte en ieder gevoel komt voort uit een behoefte. Welke behoeften willen zich aan je kenbaar maken? Welke verlangens heb je?

Ieder moment dat we meer ruimte hebben om dat wat er is, te laten zijn en het liefdevol te ontmoeten des te meer ruimte krijg je om te groeien en contact te maken met je innerlijke kracht.

Waar stel jij je voor open?

Janneke Verbakel

cherry-blossom-1209577_1920

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken