ACT® gaat zoveel dieper dan andere metingen

Eveline Thomassen heeft jarenlange ervaring als teamcoach en krijgt energie van het bouwen aan een sterk team door de mensen en het team in hun kracht te zetten.

Sinds 2019 is ze geaccrediteerd als HBM Teamcoach en aan de slag gegaan als zelfstandige. Een spannende stap waar ze ontzettend veel zin in heeft. De inzichten uit haar eigen ACT®-meting hebben een belangrijke rol gespeeld in waar ze nu staat. Wij vroegen haar naar deze ontwikkeling.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Human Being Management?
“Ik ben in 2016 in aanraking gekomen met Human Being Management (HBM). Cis Hageman heeft ons team destijds begeleid. We zaten als team vastgeroest in bepaalde patronen en wilden daar uit. Het was fijn dat Cis ons hierin kon begeleiden. Met een externe begeleider is het makkelijker en sneller om stappen te zetten.

We zijn gestart met de ACT®-meting. Dat voelde voor mij als een cadeautje. Je krijgt antwoord op de vraag: “Doe ik nog steeds wat bij mij past?” Door inzicht in jezelf en elkaar ontstaat er ook de nodige acceptatie. Je begrijpt veel beter waarom een bepaalde taak de één wel lukt, maar de ander niet. Door dat begrip en de gemeenschappelijke taal ontstaat er groei binnen het team.”

Wat heeft de ACT®-meting jou persoonlijk gebracht?
“Het heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en doen nadenken over waar ik nu echt gelukkig van word. Wat is mijn toegevoegde waarde? Het was wel duidelijk dat ik graag met mensen werk en groei belangrijk vind. Heb ik de balans te pakken tussen mensgericht en resultaatgericht, dan voel ik me als een vis in het water!

De meting zelf is super snel. Nadat ik de meting had gedaan dacht ik daarom: “het zal mij benieuwen.” Maar ACT® gaat zoveel dieper dan andere metingen. Deze meting is niet te manipuleren. Door de beelden die worden gebruikt ontstaat een heel eerlijk beeld van jouw referentiekader en jouw onbewust aangestuurde energieën. Nu ik weet wat mij onbewust aanstuurt heb ik een keuze. Bijvoorbeeld omdat ik ontdekte dat ik een aantal talenten heb die tot nu toe minder aan de oppervlakte zijn gekomen, waarvan ik ben gaan onderzoeken waarom ik ze nog niet heb laten zien.”

Wat is jouw missie?
“Het is mijn missie om bevlogen teams te creëren. Zij zorgen voor een sterkere organisatie en meer resultaat. Wat mij fascineert is hoe mensen in samenwerking situaties creëren of in stand houden waar ze last van hebben. Het is mijn kracht om mensen bewust te maken van de impact van hun gedrag. Samen ontdekken hoe de huidige situatie in stand wordt gehouden en wat de ander te leren heeft om weer de regie te nemen en te vertrouwen op eigen kracht geeft mij energie. Zelfreflectie en een heldere, transparante communicatie is mijn leidraad. Een gezamenlijk en duurzaam resultaat vind ik het allerbelangrijkste.”

Wat trends of actualiteit zie jij binnen teams/bedrijven?

“Het verloop is steeds groter. Je blijft niet meer super lang bij een zelfde werkgever. Werk-privébalans is steeds belangrijker. Ook bij de nieuwe generatie. Men wil ergens bij horen, gezien worden, contact. Door het échte gesprek blijf je ook duurzaam inzetbaar. En met arbeidsvoorwaarden die aansluiten bij wat jij belangrijk vindt. Denk aan een budget voor persoonlijke ontwikkeling bijvoorbeeld.
De transitie van HRM naar HBM vraagt een hele andere manier van werken. Daarmee ga ik graag aan de slag.”

Eveline Thomassen

Ook leren werken met ACT®-meting?
Een goede manier om te ontdekken of het werken met de ACT®-meting iets voor jou is, is doormiddel van een kennismakingssessie. Meerdere keren per jaar ben je van harte welkom om een sessie bij te wonen in Driebergen.

Aanmelden kennismaking

eveline2

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken