Overvloed

In gesprek met HBM Professional Anita Stal zie en hoor je een krachtige, passievolle, zelfstandige vrouw die zich ontzettend aan het ontwikkelen is. In 2015 maakte zij de stap naar het zelfstandig ondernemerschap en had ze meerdere interim functies als financieel adviseur. Tijdens de opleiding HBM & NLP bij Janneke en Eelco werd een nieuwe passie geboren: anderen inspireren. In 2018 kiest ze volledig voor het (team)coachvak. In dit artikel meer over haar learnings en hoe zij is gekomen waar ze nu staat: ‘Ik werk niet meer. Ik doe alleen maar leuke dingen’.

Kooitjes uitbreken

Anita is zeer open minded en maakt daarmee mooie stappen. Ze denkt in overvloed. En dat zorgt voor veel vrijheid, wat voor haar erg belangrijk is. Ze is Certified Trainer of NLP en samen met de ACT®-meting heeft dat ervoor gezorgd dat ze zichzelf zoveel beter begrijpt. Het mooie is dat zij met elk inzicht ook echt iets doet en/of het in de praktijk direct toepast bij anderen. Zoals ze zelf zegt: “Ik ben stap voor stap meerdere kooitjes uitgebroken”.

Kun je daar wat meer over vertellen?

“Door NLP heb ik de kracht van taal ontdekt. De taal die ik gebruik naar anderen en ook hoe ik naar mezelf praat. Tevens heb ik geleerd meer naar mijn gevoel te luisteren. De ACT®-meting heeft nog eens bevestigd dat ik van nature een gevoelsmens ben. Ik mag mijn ratio, die regelmatig de overhand had, vaker parkeren. Ik durf meer te vertrouwen op mijn eigen oordeel bij het nemen van beslissingen. Wat daar aan ook heeft bijgedragen is mijn bewustwording van mijn waarden en normen. Ik check altijd weer even mijn waardenlijstje voordat ik een (belangrijke) keuze maak.

Bewustzijnsontwikkeling

“Wat de ACT®-meting bijzonder maakt is dat het laat zien waar je goed in bent, maar ook of het wel van nature bij jou past. Ik ben bijvoorbeeld goed in samenwerken, maar deze competentie past van nature niet bij mij. Het moet voor mij dus wel de juiste samenwerking zijn. Wat betekent dat wanneer ik nu samen met anderen een opdracht kan doen ik heel bewust bepaal of ik dat ga doen of niet. Voorheen zou ik daar veel te snel in mee zijn gegaan door te pleasen”.
Die ontwikkeling in mijn bewustwording heeft er voor gezorgd dat ik veel meer vertrouwen heb in mijn eigen kracht en ik mij niet meer laat leiden door (angsten van) anderen. Als persoon én coach blijf ik mij ontwikkelen d.m.v. opleidingen en workshops. Zo ben ik onlangs begonnen aan de opleiding tot Analytisch Therapeut én een opleiding “familie- en organisatieopstellingen“.

Wat maakt dat je zoveel kennis tot je wilt nemen?
“Ik word er gewoon heel blij van! En wat ik investeer, dat zet ik in en daardoor komt het ook weer bij mij terug. Het ene leidt tot het andere. Dat maakt dat ik ook durf te investeren in mijzelf. Zolang ik maar dichtbij mezelf blijf in al mijn keuzes. Het zelfstandig ondernemerschap is onzeker. Ben ik wel eens bang? JA. En dan ga ik altijd terug naar het vertrouwen. Alles is er al. Je moet het alleen wel zien. Zie je de signalen? Doe er iets mee!”. Heb de moed om uit je comfortzone te stappen. Maak meters. In het begin spannend, maar gewoon doen. Ik zoek ook de samenwerking op. Ik werk bijvoorbeeld veel samen met o.a. Eelco en Ruud van myHBMcenter. Zo leren we weer van elkaar.”

Anita Stal

Voelt het voor jou ook tijd om dingen anders te gaan doen en wil je jezelf beter leren kennen om de keuzes te maken die bij jou passen? De ACT-meting is een goede start voor jouw verdere ontwikkeling! Terugkoppeling kan door een van onze HBM professionals verspreid door heel Nederland.

Klik hier voor meer info over HBM & NLP

Anita

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken