Een andere koers gaan varen

Alexandra Bronsveld is ondernemer, trainer en procesbegeleider op scholen (in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs) die willen professionaliseren en innoveren. Zij gaat met leerkrachten aan de slag om ze weer in de verwondering te krijgen. Dit gebeurt door een open gesprek waar ruimte is voor zelfreflectie. Met als gevolg dat leerkrachten dat weer gaan inzetten met de kinderen.

Iedereen heeft creatiekracht
Alexandra: “Door systeemdenken zijn we het verwonderen verleert. Iedereen heeft creatiekracht, maar we zitten vaak vast. Het staat uit, omdat er minder aanspraak op wordt gedaan. We worden geleefd. Leerkrachten leren hoe ze meer mogelijkheden van het kind te zien krijgen, wat veel energie geeft. Er zit veel wijsheid in kinderen.”

Van filosoferen met kinderen wordt ze enthousiast. Kinderen leren dat hun binnenwereld er mag zijn en er wordt taal aangegeven. Het filosoferen met kinderen traint denkvaardigheden en organiseert het gesprek in de klas op een betekenisvolle manier. “Bij volwassenen is er veel aangeleerd gedrag. Kinderen zijn veel flexibeler”.

Jouw werk lijkt een link te hebben met Human Being Management?
“De focus in mijn werk ligt altijd op de mens in het systeem. Dat sluit naadloos aan bij HBM. Het gaat mij erom dat mensen verbinding maken met verwondering, creativiteit en hun drijfveren en die bronnen gebruiken in hun werk. HBM zet mensen ook in hun kracht waardoor het werkende leven meer vanuit gemak geleefd wordt.”

Hoe ben jij in aanraking gekomen met myHBMcenter?
“Ik ben gecoacht door gecertificeerd HBM Professional Britta Bouma. Mijn omgeving vond de kwaliteit die ik leverde altijd hoog, zelf ervoer ik dat niet zo en was ik onzeker over wat ik kon. Ik voelde dat ik voor mezelf wilde beginnen maar die onzekerheid maakte dat heel spannend. Tijd voor coaching dacht ik.

Dit coachingstraject startte met de ACT®-meting. Wat ik heel bijzonder vond; het lijkt een meting van niets, maar heeft een heel wezenlijke uitkomst. Het heeft mij zeer waardevolle inzichten gegeven. Zo dacht ik heel goed te zijn in organiseren. Dat ben ik ook, maar het zorgt altijd voor veel stress. Het kostte mij veel meer energie dan ik in de gaten had. Dat inzicht heeft enorm veel invloed gehad op mijn werk.

Wat is er veranderd na jouw ervaring met de ACT®-meting?
“Ik ben een andere koers gaan varen, meer de diepte in. Dat organiseren is er nu helemaal uit. En het toeval wil dat er iemand op mijn pad kwam met wie ik nu een hele mooie reis opzet naar een vernieuwingsschool in San Diego.

Zij vindt organiseren helemaal geweldig en ik mag me bezig houden met de inhoud en verdieping. We werken nu uitstekend samen. Super toch?  Tot slot heb ik door het coachtraject veel meer focus gekregen in mijn werk. Ik onderneem nu stap voor stap. Dat geeft meer rust.”

Wil je jezelf ook graag beter leren kennen om een volgende stap te zetten? Start met de ACT®-meting. We hebben HBM Professionals in heel het land die jou waardevolle inzichten kunnen geven.

Alexandra2

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken