Be the change you want to see in the world

Gelukkige mensen in succesvolle organisaties” de missie van myHBMcenter.
Als een van de partners van ons bedrijf geloof ik in deze missie. Om deze missie te realiseren, werken we dagelijks samen met onze klanten en ook binnen onze organisatie.
Hoe doen we dat? Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan want het hebben van een missie is nog maar het begin. De wijze woorden van Gandhi: “Be the change you want to see in the world”, resoneren hier. Want wil jij een ontwikkeling binnen je organisatie bewerkstelligen? Dan begint deze bij jezelf. Als je een ontwikkeling overdraagbaar wilt laten zijn, dan kan dat alleen maar gedragen worden door deze zelf ook te leven.

Missie

Bij klanten zien wij regelmatig een goed gedefinieerde missie en is er het verlangen deze door te vertalen naar de praktijk. Echter met het aangaan van zo’n ontwikkelproces lopen we vaak tegen een aantal zaken en mogelijke belemmeringen aan die leiden tot onvoorziene tegenvallers. In theorie weten we dat dit kan gebeuren maar hoe fijn zou het zijn als we meteen op het vernieuwde spoor hadden kunnen blijven. Dit vraagt dus steeds weer om bereidheid tot kijken naar jouw aandeel, een gerichte focus op wat je wil en doorzettingsvermogen.

Patronen
De HBM filosofie kijkt bij deze ontwikkelprocessen juist naar de ontwikkeling van de gehele mens. We werken met alle talenten en krijgen zicht op welke manier we rekening hebben te houden met hoe wij als mensen in elkaar zitten. Want alles wat we leren en wat ons vormt in ons leven, komt tot uiting in ons werk en dagelijkse leven. Elk patroon heeft ons iets opgeleverd waardoor we het gedragspatroon hebben behouden en inzetten om te bereiken wat we willen bereiken.

Vertrouwen
Dus wil je echt in staat zijn te ontwikkelen richting het hogere doel van je organisatie dan dient de ontwikkeling de mens meer op te leveren dan dat het oude gedrag tot nu toe heeft gedaan. Een prachtige reis met voor- en tegenspoed. Werk dan ook vanuit een milde- en open houding naar jezelf en naar de ander en bouw vanuit vertrouwen. Weet dat we juist door groei en tegenslag meer zicht krijgen op ons nog niet ontdekte potentieel, we met elkaar deze ontwikkeling uitdragen en daardoor de kans benutten om te werken met gelukkige mensen in succesvolle organisaties.
Be as much you as you can be and change to be more you!

Een mooi voorbeeld hiervan is de kanteling naar een veilige omgeving bij Stichting Scala

Janneke Verbakel

Waar loop jij tegen aan in jouw organisatie? Weet jij waar je naar toe wil, maar krijg je je collega’s niet voldoende mee? Een keer samen sparren daarover?

Neem contact op

dark-clouds-daylight-grass-552501

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken