Oprechte nieuwsgierigheid naar jezelf

Ons bedrijf houdt zich bezig met het ONBEWUSTE als verklarende factor voor het gedrag van individuen, teams en organisaties. Natuurlijk probeer ik uit te leggen wat dat onbewuste dan is. Maar dat is lastig. De verzamelde werken van Jung lezen is voor velen een brug te ver.

En daarbij komt dat het heel belangrijk is dat iedereen kan begrijpen wat dat onbewuste is omdat het ons zo bepaalt en soms beperkt.
Het is net zoiets als je ziel proberen te lokaliseren of een kleur uit te leggen aan een (kleuren)blinde.

Database
Het onbewuste zou ik willen omschrijven als die enorme database gevuld toen we opgroeiden. Al die patronen ontstaan door onze opvoeding of het gebrek eraan. Door de grote en kleine gebeurtenissen in ons leven. Misschien werd je thuis “klein gehouden” moest je “gewoon doen” en mocht je vooral je emoties niet laten zien of werd je juist verwend of op een voetstuk geplaatst. Het meeste zijn we allang vergeten en ons niet meer bewust.

Het werkt door
Het is zo lang geleden en lijkt irrelevant. Maar het werkt door, hier en nu in ons dagelijks leven. We begrijpen ons eigen gedrag soms niet, de ruzies in het team en de faalfactoren in onze organisatie.

Completer mens
Oprechte nieuwsgierigheid naar onze eigen patronen geeft inzicht in wie we echt zijn. We kunnen beter begrijpen wat ons drijft. Wat onze talenten zijn. We kunnen onze kleuren terugvinden die vervaagd zijn of zelfs helemaal verdwenen. We worden completere mensen.

Rudie Nijhof

Wil jij als coach snel inzicht in de patronen van jouw cliënt? Zodat je heel gericht aan de slag kunt en jouw cliënt in een kortere periode toch hele waardevolle inzichten kunt geven? Lees hier meer over de ACT®-meting en kom naar een van onze kennismakingsmiddagen. De eerstvolgende is op 15 februari 2021.

Contact

Philosophy_Web_03

Proeven van HBM en ACT©?

Hoe ontdek je de verborgen talenten van jouw coachees en medewerkers? Ontdek het op één van onze vrijblijvende kennismakingssessies.

Kennismakingen bekijken