De transitie van Simons Halal Food naar een open cultuur.

Simons Halal Food is een internationaal familiebedrijf en levert hoogwaardige halal vleeswaren. Het productiebedrijf heeft 250 medewerkers, waarvan 70 in dienst en de rest uitzendkrachten. John Seegers vertelt wat HBM voor hem en zijn bedrijf heeft betekend.

Transitie
John kwam in aanraking met de ACT® meting en Human Being Management via een persoonlijk traject. De filosofie sprak hem enorm aan. Mede omdat zijn bedrijf in een transitie zat naar een meer mensgerichte aanpak: de medewerker in zijn kracht. Voor hem is het erg belangrijk dat de medewerkers lekker in hun vel zitten. “Dat is voor hen persoonlijk fijn en uiteraard werkt dat ook weer door in het werk zodat ze optimaal kunnen excelleren.” HBM is nu de basis van zijn bedrijfsvoering. Dat zorgt, naast de menselijke maat, voor resultaat, innovatie en duurzaamheid.

Meer begrip
Hij ziet een enorme verandering binnen het bedrijf. “Medewerkers komen meer uit hun schulp, hebben een positieve grondhouding, gaan echt op zoek naar zichzelf en ontdekken wie ze nog meer zijn en zijn verbaasd over wat ze nog meer kunnen. Daarnaast is er meer begrip naar elkaar over de manier waarop bijvoorbeeld iemand reageert. Dat bevordert de communicatie en samenwerking”

Nieuwsgierig
Medewerkers worden niet verplicht om gebruik te maken van de ACT® meting. Wij zijn gestart met een aantal mensen en teamsessies en hij ziet dat daardoor steeds meer mensen nieuwsgierig worden naar zichzelf doordat ze zien wat het met de ander doet. “Simons Halal Food is van een vrij gesloten cultuur naar een open cultuur gegaan” voegt John trots toe.

www.simonsholland.nl

VOE-2019-MEI-SIMONS (002)

Hoe breng je iemands natuurlijke kwaliteiten in kaart?

Ontdek hoe Human Being Management antwoord op deze vraag geeft en hoe je dit in de praktijk brengt met de ACT®-meting.

Download nu